25.4.2020

Sitten tuli korona

Ryhmäkorjaushankkeen infotilaisuus piti olla maaliskuun viimeisellä viikolla. Tietoa piti tulviman aikatauluista, hankkeen sisällöstä, etenemisestä sekä osakaskohtaisten muutosten menettelystä. Mutta tuli pandemia ja poikkeustila puolessa välissä maaliskuuta, kaikki yli 10 hengen tapahtumat peruttiin yhtenä aamupäivänä. Taloyhtiön hallitus ja suunnittelu firma aloittivat täydellisen radiohiljaisuuden sen jälkeen kun alaovien lasiin oli kiinnitetty tiedote infotilaisuuden perumisesta 'nykyisessä tilanteessa'.

Joten nyt on vain suunnittelu yhtiön 'suunnittelun laajuus' -taulukko.

-kylpyhuoneet peruskorjataan: vesieristeet, katot, kaakelit, pyyhekuivain ja lattialämmitys. (kattoa pudotetaan 30 cm, meillä pudotettiin 2009 kattoa 25cm)
- erillis-wc:t peruskorjataan: lattia vedeneristetään ja lattiakaivot palautetaan (taloyhtiö poisti verieristeet meidän wc:stä kun väliovi poistettiin 2009. Taidettiin maksaa se silloin ja maksetaan nyt sen palautus)
- huoneistosaunat vedeneristetään, kiuas ja syöttö uusitaan ja lattialämmitys lisätään (meille tehtiin 2009 kun taloyhtiön masinoima kosteusremontti purki vahingossa meidän saunan. Eiköhän me joku lasku siitä saatu silloinkin.)
- keittiöissä uusitaan vesikalusteet, lieden sähkönsyöttö ja pari pistorasiaa liesituulettimelle ja astianpesukoneelle. (ne ovatkin 33 vuotta vanhat, joillain on alkuperäiset 50-vuotiaat)
- vesijohdot uusitaan tontin rajalta lähtien. Kaikki koteloidaan huoneistoissa, kerroskohtaiset vuodonilmaisimet ja huoneistokohtaiset vedenmittausjärjestelmä
- jäte- ja sadevesiviemärit uusitaan, sukitetaan jos mahdollista
- sähkö-, tele- ja antennijohdot uusitaan: pääkeskukset, keittiön, saunan, kylpyhuoneen ja wc:n sähköistykset uusitaan. Antenniverkko ja valokuituverkko. Yleisiin tiloihin liiketunnistimella toimivat valot, huoneistoihin palovaroitin.
- Kiinteistöautomaatio säilytetään ennallaan, tarpeelliset laajennukset kuuluvat suunnitteluun.
- Lämmitysjärjestelmän lämmönjakohuone suunnitellaan
- Ilmanvaihto suunnittelussa otetaan huomioon poistoilman lämmöntalteenotto.
- Muuta porraskäytävien lattiat uusitaan.
- Poistoilmalämpöpumpun käyttöönotto suunnitellaan

Tämä kaikki siis jäi odottamaan jotain toista aikaa tai jotain toista tapaa tiedottaa. Yhtiökokoustakaan ei nyt ole pidetty. Hiljaisuus vaan jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti