25.4.2020

Ovi on väärässä paikassa

Linjasaneerauksen toteutussuunnitteluun hallitus sai valittua firman, jonka tärkein tavoite on parantaa kiinteistöjen toimivuutta, älykkyyttä ja samalla ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Ensimmäiseksi tipahti eteismatolle huoneistokierrosten aikataulu. Ryhmäkorjaushankkeen seitsemälle osakeyhtiöille oli arvottu yksi kahdeksan tunnin päivä jokaiselle. Huoneistokierroksella ei tietenkään käydä kuin jokusessa huoneistossa, mutta seitsikon kokoeroa havainnollistaa että kuudessa taloyhtiössä huoneistokohtainen aika olisi ollut 15, meillä mittauksiin olisi huoneistokohtaisesti riittänyt 5 min 12 s. Mutta se ei ole oleellista, kertoo vain massasta. 

Olin tietenkin kotona kun paikalle marssi neljä miestä ja kaksi naista. Kohteliaita olivat ja nopeita. Meillä on hieman erilainen asunto. Kaksi rappuisessa talossa isot asunnot ovat päädyissä, mutta meidän talossa on kolme rappua ja päätyjen lisäksi on tällainen 'välipalikka'. Meillä on muutama neliö enemmän, eli muutama osake enemmän kuin päätyhuoneistojen isoissa huoneistoissa. 

Olen asunut tässä asunnossa puolet elämästäni ja tämä muodostaan suurimman osan varallisuudestani. Ja vaikka ymmärränkin että 60-70-lukujen vaihteen arkkitehtuuri, rakennustapa tai mikään muukaan ei ole kovin hienoa, niin paheksuin insinööriä, joka mittaili keittiön ja kylpyhuoneen nurkkia todeten että 'tämä ovi on väärässä paikassa'. Ja ilmaisin paheksuntani huomauttamalla: 'Kyllä se siinä on ollut siitä asti kun insinöörit on sen siihen piirtäneet'. Kumma juttu mutta koko mittausporukka katsoi minua hetken aikaa vaiti ja vakavana. Sen verran insinöörit hämääntyivät että yksi heistä piilotti timpurin kynänsä pyykkikoriin. Pisteitä heille säästäväisestä asenteesta: kaveri kävi hakemassa sen timpurikynänsä päivän lopuksi.

Kaikkien yhteinen infotilaisuus luvattiin 23.3.2020 ja suunnitelma valmiiksi 30.9.2020.
Maaliskuussa pitäisi kertoa aikatauluista, hankkeen sisällöstä, etenemisestä sekä osakaskohtaisten muutosten menettely. Syksyllä jatkettaisiin yhtiökohtaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti