1.6.2020

Etäinfo

Kun maaliskuun info peruuntui kokoontumisrajoitusten takia, jäätiin odottamaan. Ja odotettiin kaksi kuukautta. Suunnitteluorganisaatio valmisteli päivitetyn aineiston 29.4. ja sitä täydentävän videon 19.5. Meille osakkaille tuotokset lähetettiin sähköisesti 29.5 ja paperiversiot saapunevat kesäkuun ensimmäisellä viikolla.
Korona-ajan huomio on ettei sähköposti kulje kovinkaan nopeasti, mutta kopiokoneet toimivat vielä hitaammin.

Suunnitteluinsinööri selittää 1h 20 min videolla esittelymateriaalia rauhallisesti, painottaen joka välissä että kaikki tämä tarkentuu talokohtaisissa infotilaisuuksissa ja toteutusvaiheen aikana. Hienosti on video kotoistettu lisäämällä insinöörin taakse kuva jostain ryhmäkorjaushankkeen taloyhtiöistä.
Kutakuinkin sama info tuli myös 49 sivuisena pdf:nä. Jos siitä poistaa muiden taloyhtiöiden osuudet ja vähän tiivistää niin jäljelle jää 10 sivua talokohtaista.

Syventymiseen meni jokunen tunti, koska seitsemästä taloyhtiöstä pitää poimia se oma ja omastakin taloyhtiöstä se oma lohko. Mutta nämähän selkiintyvät kun talokohtaisiin infoihin päästään jossain vaiheessa.
Meille teetti taloyhtiö kylpyhuoneremontin 2009 alkuperäisten muovitapettien ja epäillyn kosteusvaurion takia. Avainsanat olivat siinäkin 'perustaso' ja 'osakas maksaa' eli maksettiin vähän paremmat kaakelit, vähän laadukkaammat peili- ja allaskaapit, paneelit kattoon, suihkukaappi ja parempi valaistus. Ja yhden oven sulkeminen. Kaikki tietysti hallituksen, isännöitsijän, urakoitsijan ja rakennustarkastuksen siunauksella.

Uudessa suunnitelmassa avataan se meidän luvalla suljettu ovi, mutta sen saa urakoitsijalla muurauttaa umpeen lisämaksusta. Paneelitkin saa kattoon lisämaksusta.
Allas- ja peilikaapit ovat kooltaan tasan puolet siitä mitkä maksoin 11 vuotta sitten, ne vanhat voi omalla kustannuksella purkaa ja omalla kustannuksella asentaa takaisin.
Suihkukaappi väistyy nykytrendin mukaisten lasiseinien tieltä, lisämaksusta saa isommat seinät jos aikoo rollaattorin tai suihkutuolin kanssa mahtua.
Kaikki meidän Oraksen hanat vaihdetaan Oraksen hanoiksi, vähän tuoreempaan malliin tietysti, nykyiset halogeenivalot vaihdetaan ledeiksi.
Piirrokset ovat tietysti suuntaan antavia, mutta lievä kylmä tuulahdus puhaltaa niskaan kun se meidän 'väärässä paikassa' oleva ovi on piirretty kymmenen senttiä ikkunaan päin. Onnistuuhan se mutta ovea ei saa kiinni kun liesi jää väliin, tai sitten sitä ei saa auki kun liesi on edessä.


Yhteenveto tästä on se että mikäli taloyhtiö olisi tehnyt saneerauksen kymmenen vuotta sitten olisin saanut nykyisen kaltaisen sauna+kylpyhuone+wc toteutuksen maksamalla asiaan kuuluvat lisämaksut. Nytkin saan en kunhan maksan lisämaksut uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti