25.10.2019

Vaikeita sanoja

Kesän hiljaisuus päättyi lokakuun viimeisellä viikolla kun postiluukusta tipahti elokuun lopulla päivätty tiedote. Tiukkaa asiaa puolikkaan A4:n verran täynnänsä vaikeita sanoja.

Tärkein eli 'ryhmäkorjaushanke' ei heti avautunut eläkeläiselle, mutta onpa tässä aikaa googlailla selityksiä. Ja löytyyhän niitä, on tehty graduja, diplomitöitä ja selvityksiä. Jokunen hankekin mainitaan.
Kovasti hehkutetaan kustannustehokkuutta, kun useamman taloyhtiön ryhmänä saadaan isommat määräalennukset, pienemmät yleiskustannukset ja säästöt työmaiden käynnistämisessä. Hieman varmaan ensimmäisenä kohteeksi johtuvaa taloyhtiötä pelottaa säästö, joka syntyy urakoitsijan henkilöstön oppimisesta työn aikana. Sen voi kyllä uskoa että hallitus ja isännöitsijä pääsevät helpommalla jos saavat palkattua kokeneen ammattilaisen projektin johtoon.

Kiinteistölehti 5/2017 kertoo noista hurskaista toiveista mutta paras kohta on tämä:
”Ryhmäkorjauksessa voidaan panostaa normaalia enemmän asukasviestintään, osakasmuutosten hallittuun toteuttamiseen ja muuhun asiakaspalveluun. Ammattimaisen viestinnän avulla osakkaat ja asukkaat saavat alusta lähtien luotettavaa tietoa hankkeiden vaikutuksista asumisen kustannuksiin ja arkeen.”
Meidän kohdalla ryhmätyö tarkoittaa seitsemän suurin piirtein yhtä aikaa sen yhden grynderin samaan paikkaan rakentaman talon taloyhtiöiden yhteistyötä. Näillä taloyhtiöillä on ilmeisesti kaikilla kutakuinkin samansuuntainen hankesuunnitelma linjastosaneerausta varten. Eli kaikki menevät perinteisin menetelmin, ja hyvä niin koska ainakin tuo urakoitsijan oppiminen vaarantuisi jos joku poikkeaisi linjasta.

Kesällä on saatu koottua hanketyöryhmä, jossa on sen seitsemän puheenjohtajaa ja yhdestä seitsemään isännöitsijää. Isännöitsijätiheyttä ei voi tietää kun eri taloyhtiöillä voi olla eri isännöitsijä vaikka sama isännöintiyhteisö isännöikin. Ryhmä on saanut kilpailutettua ryhmäkorjaushankkeen projektijohtajan ja saanut aloitettua toteutussuunnittelun tekijän kilpailutuksen suunnittelun. Toteutussuunnittelun pitäisi valmistua kesäkuussa 2020, tuloksena on teknisiä suunnitelmia ja kuvauksia urakoitsijan/urakoitsijoiden kilpailutuksen pohjaksi. Osakkaille kerrotaan infotilaisuuksissa kunhan jotain yksityiskohtaista kerrottavaa on. Ja yhtiökokous sitten päättää onko ryhmätyö rautaa myös toteutuksen kilpailuttamisessa.

Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti